“Djeca pjevaju Semberiji”: Prva audicija vokalnih solista /VIDEO/

Danas je u okviru Festivala dječije muzike „Djeca pjevaju Semberiji” Bijeljina 2023, održana prva audicija vokalnih solista. Ovaj tradicionalni festival organizuje Dječiji kulturni centar Bijeljina pod pokroviteljstvom grada Bijeljine.

U galeriji CZK u Bijeljini  danas je održana prva audicija vokalnih solista, na kojoj su pravo učešća imala djeca uzrasta od 1. do 9. razreda osnovnih škola sa područja Bijeljine, Ugljevika, Lopara i Pelagićeva. Pored talentovane djece koja su se trudila da prođu u drugi krug tj. na završnu audiciju, događaju su prisustvovali i roditelji koji su bodrili svoje najmilije.

Umjetnički direktor Festivala i predsjednik stručnog žirija, kompozitor Jovan Adamov, izrazio je veliko zadovoljstvo što je festival nakon nekoliko godina obnovljen. On smatra da ovakvi festivali služe prije svega djeci, kako bi im dali smjernice, jer su djeca izložena raznim uticajima koji nisu prikladni za njihove godine.

Izvršni producent Festivala Blagiša Nikolić rekao je koju riječ više o istorijatu festivala i napominje da je fundus pjesama znatno obogaćen za proteklih 20 godina.

Prošlogodišnja i ovogodišnja takmičarka, Ivana Ostojić, učenica osmog razreda osnovne škole “Vuk Karadžić”, na pitanje zašto ponovo učestvuje na Festivalu, odgovara da je to prvenstveno zbog ljubavi prema muzici.

Četrnaesti festival “Djeca pjevaju Semberiji” biće održan 11-og novembra 2023. godine u Centru za kulturu u Bijeljini, a za njegovu realizaciju pobrinuo se Dječiji kulturni centar iz Bijeljine.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *