Devet ilegalnih migranata otkriveno u avgustu

Devet ilegalnih migranata otkriveno je tokom avgusta na području Policijske uprave Bijeljina i svi su muškarci bez dokumentacije za identifikaciju, rekao je danas načelnik sektora policije u toj policijskoj upravi Igor Kapikul.

Prema zemlji porijekla, pet lica je iz Maroka, a četiri su iz Libije.

Predstavljajući rezultate rada policije u prethodnom mjesecu načelnik Policijske uprave Bijeljina Stjepan Terzić naveo je da je otkriveno devet krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe droga, tri krivična djela privrednog kriminala, od čega su dva slučaja zloupotreba službenog položaja i jedno nedozvoljeni promet akciznih proizvoda, a za ova djela prijavljena su četiri lica.

Prema riječima Terzića, broj saobraćajnih nezgoda povećan je za pet odsto u odnosu na avgust prošle godine, a na putevima u regiji u 118 saobraćajnih udesa četiri lica su poginula, 15 je teško i 44 su lakše povrijeđeno.

Svi udesi sa poginulim licima dogodili su se u Bijeljini, u mjestu Glavičice poginuo je pješak, na zaobilaznici su poginuli vozač i suvozač, a u mjestu Hase vozač automobila.

Inspekor sektora policije za bezbjednost saobraćaja Radenko Knežević naveo je da su vozači pod dejstvom alkohola prouzrokovali 18 odsto manje saobraćajnih nezgoda nego u uporednom periodu, dok je brzina bila uzrok u 20 odsto udesa sa nastradalim licima, što je za 12 odsto manje nego u avgustu prošle godine.

U prošlom mjesecu u regiji je evidentirano 4.047 prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, a 2.538 prekršaja brzine kretanja vozila evidentirano je radarskim sistemima.

Knežević je rekao novinarima da je u Bijeljini i nakon početka školske godine ostao neriješen problem osvjetljenja u Račanskoj ulici, gdje se nalaze srednje škole, kao i da u zonama škola nije ponovo iscrtan znatan broj pješačkih prelaza koji su izblijedili, naročito u prigradskim naseljima, što su na vrijeme tražili od Gradske uprave.

Načelnik sektora kriminalističke policije Srđan Gajić naveo je da su u avgustu pripadnici Policijske uprave Bijeljina rasvijetlili svih 11 počinjenih krivičnih djela protiv života i tijela, dok je kod teških krađa rasvijetljeno devet od 11 slučajeva.

U oblasti narušavanja javnog reda i mira u prošlom mjesecu evidentirano je 56 slučajeva sa 68 izvšilaca, među kojima je 15 žena, a najveći broj narušavanja javnog reda i mira dogodio se na ulicama, trgovima i u ugostiteljskim objektima.

Najčešći uzroci narušavanja javnog reda i mira su međukomšijska i druga netrpeljivost, uticaj alkohola i buka.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *