Deset Romkinja pokreće sopstvene poslove /VIDEO/

U Bijeljini je danas 10 korisnica Udruženja “Otaharin” potpisalo ugovore o dobijanju granta od 1.200 evra za pokretanje svog posla, a mahom su se odlučile na plasteničku proizvodnju, kao i kozmetičke poslove.

Potpisnice granta su nakon dvodnevnog treninga za razvijanje biznis ideje uz pomoć konsultanta imale priliku da apliciraju za dodjelu bespovratnih sredstava u vidu robe i materijala s ciljem razvoja i unapređenja vlastitog biznisa.

Ivana Krunić, koordinator u projektu “Ublažavanje posljedica izazvanih pandemijom u romskoj zajednici u gradu Bijeljina”, istakla je da je riječ o maloj vrsti pomoći za ove žene, kako bi mogle da barem prehrane svoje porodice.

“Uputili smo ih i kako da na najbolji način iskoriste i svoje postojeće kapacitete, ukoliko je riječ o plasteničkoj proizvodnji, kako da se bave marketingom i troše sredstva… Tokom naredne dvije godine imaće našu mentorsku pomoć, a vršićemo i monitoring aktivnosti”, izjavila je Krunićeva novinarima nakon potpisivanja ugovora.

Korisnik granta Biljana Mitrović je samohrana majka, koja će dobiti plastenik.

“U plasteniku ćemo gajiti i za svoje potrebe, ali i za prodaju. Nadam se da će ova sredstva biti dovoljna, budući da se zbog korone teško živi”, rekla je Mitrovićeva.

Cilj ukupnog projekta je doprinos ublažavanju humanitarnih i socijalno-ekonomskih posljedica krize zbog pandemije u šest zemalja zapadnog Balkana, a ciljnu grupu čine stariji, lica sa invaliditetom i druga marginalizovana lica pogođena krizom.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *