Decenijski projekat na čekanju zbog izostanka komunikacije gradonačelnika /VIDEO/

Iako je izgradnja distributivne gasovodne mreže I glavne mjerne stanice u Bijeljini odavno završena, a izgrađen je i gasovod do Šepka, još uvijek u Bijeljinu nije stigao gas koji bi se mogao koristiti za zagrijavanje stanova i privatnih porodičnih objekata, ali i u industriji.

Još prije deset godina je najavljeno da će stanovnici Bijeljine moći da koriste gas u svojim domaćinstvima i da će samim tim imati kvalitetniji vazduh u zimskim mjesecima. Srbija Gas je kao partner koji ima većinsko ućešće od  80% u Bijeljina gasu,potpuno spreman,ali su tokom prošle godine nastali problemi sa Gradskom upravom kao partnerom,rekao je,savjetnik generalnog direktora Srbija gasa Miloš Stevanović,gostujući na TV Arena.

Stevanović je naveo da se aktivnosti nastavljaju,ali da je projekat otežan zbog izostanke komunikacije od strane gradonačelnika Bijeljine sa menadžmentom „Srbija gasa“.

On je dodao da je plan da se sa vrlo značajnim sredstvima dokapitalizuje „Bijeljina-gas“,međutim da bi se to desilo mora uslijedititi podrška partnera u ovom slučaju Grada Bijeljina,koji se trenutno ne odazivaju,tako da to predstavlja začarani krug. Stevanović je ovom prilikom zamolio gradonačelnika da se odazove na sjednice Upravnog odbora,sjednice skupštine da zajednički razmatre sve što je potrebno,jer je u zajedničkom interesu da se pusti gas što prije.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *