DDDK “Rudar” Ugljevik organizovao veliku akciju darivanja krvi

Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila je danas u Ugljeviku više stotina dobrovoljnih davalaca iz 35 društava iz Republike Srpske, Srbije i Crne Gore.

Organizator današnje tradicionalne akcije je Društvo dobrovoljnih davaoca krvi (DDDK) “Rudar” iz Ugljevika koji su poznati širom regiona kao jedno od najmasovnijih i najorganizovanijih društava.

“Očekujemo da ćemo danas prikupiti između 150 i 200 doza dragocjene tečnosti. Inače, pored ove martovske, naše društvo u toku godine organizuje još jednu veliku akciju davanja krvi u oktobru.Organizujemo i četiri manje akcije u periodu između marta i oktobra, čime praktično pokrivamo cijelu godinu i time su Transfuzija i bijeljinska regija podmireni sa dovoljnim dozama krvi”, rekao je Zoran Milović, predsjednik DDDK “Rudar” Ugljevik.

Podršku današnjoj akciji pružila je i uprava Rudnika i Termoelektrane Ugljevik. Izvršni direktorRiTe Ugljevik Dragiša Vidaković, istakao je da će ovo preduzeće nastaviti da podržava i pomaže DDDK “Rudar” koje je ponos ovog kraja.

“Ovom prilikom stvarno želim da im se zahvalim kao građanin Ugljevika, što na najbolji način prezentuju našu opštinu, ali i naš Rudnik i Termoelektranu jer tu je najveći broj članova i sama ideja o osnivanju društva je potekla upravo sa RiTe Ugljevik. Kao društveno odgovorno preduzeće maksimalno podržavamo ovo društvo i organizaciju ovakvih akcija, i finansijski i infrastrukturno, i na sve druge načine i to ćemo nastaviti da radimo i u budućnosti, ne samo kada je riječ o ugljevičkom društvu, nego i ostalim društvima dobrovoljnih davalaca u cijeloj regiji”, rekao je Vidaković. 

Specijalista transfuziolog, Dragana Vojinović iz Službe za transfuzijsku medicinu Bijeljina rekla je da je DDDK “Rudar” jedno od najvećih udruženja dobrovoljih davaoca krvi u Srpskoj, te podsjetila da su upravo u Ugljeviku zabilježene rekordne akcije prikupljanja ove dragocjene tečnosti.

“Ove akcije su nam od velikog značaja jer stvaramo zalihe krvi dovoljne ne samo za našu službu nego i za cijelu Republiku Srpsku. Jedan dio zaliha današnjih uzetih doza ide za Banjaluku, jer se veliki broj naših pacijenata upućuje tamo na liječenje”, rekla je Dr Vojinović.

DDDK “Rudar”  broji više od 1.250  članova, a godišnje, u desetak akcija, prikupi oko 2.000 boca krvi. Ovogodišnjoj akciji odazvao se i značajan broj mladih koji su prvi put darovali dragocjenu tečnost.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *