Danas podjela dezinfekcionih sredstava građanima

Radnici kompanija “Elvako metpro” i Tehnički remont Bratunac /TRB/, u vlasništvu Slavena Ristića, dijele od jutros stanovništvu u Bijeljini dezinfekciona sredstva, kao dio pomoći u zaštiti od virusa korona, a akcija se sprovodi uz saglasnost Ministarstva zdravlja Republike Srpske.

Sredstva se dijele na dvije lokacije u gradu – ispred Manastira Sveti Vasilije Ostroški i ispred Naše banke u centru grada od jutros u 8.00 časova kako bi i penzioneri imali priliku da ih dobiju, ali i ostali građani.

“Danas će paketi biti dostavljeno i pripadnicima Policijske uprave Bijeljina, Crvenom krstu, Boračkoj organizaciji, preduzeću `Patriot`, predstavnicima Islamske zajednice, Udruženju osoba sa invaliditetom `Kolos`”, rekla ja Srni Lana Milošević iz kompanije “Elvako metpro”.

Ona je navela da su juče radnici i aktivisti na terenu podijelili pakete za dezificijensima lokalnim crkvenim zajednicama u Bijeljini, pravoslavnim, katoličkim i slovačkim, te Komunalnoj policiji i udruženju građana “Otaharin”.

Ove kompanije obezbijedile su ukupno 10.000 boca rastvora za dezinfekciju koje će biti besplatno podijeljene stanovništvu, a 5.000 boca već je podijeljeno u Bratuncu i Zvorniku.

Nakon pojave virusa korona, kada je Vlada Republike Srpske proglasila mjere zaštite od njegovog širenja, Ristićeve firme su izdvojile 100.000 evra za kupovinu respiratora i opremanje zdravstvenih ustanova u Bijeljini i Bratuncu neophodnom opremom i sredstvima za borbu protiv epidemije ovog virusa.

Ristić je pokrenuo i humanitarnu akciju “Respirator za Srpsku” u okviru koje je prikupljeno više od milion KM od privrednih subjekata iz Srpske.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *