Danas humanitarni bazar za liječenje Milene Božić

U Bijeljini će danas biti održan humanitarni bazar za liječenje Milene Božić iz semberskog sela Ostojićevo kojoj je nakon stravične nesreće na poljoprivrednom imanju potrebno 100.000 evra za rekonstruktivne operacije lica i glave.

Humanitarni bazar organizuje vlasnica “Cicine radionice” iz Janje Cvija Krajišnik, koja je istakla da su sve pripreme završene i da će bazar biti održan od 10.00 do 17.00 časova.

Ona je dodala da je pokrenut i humanitarni broj 1403 na koji građani mogu da zovu do 30. septembra, a postoji i žiro račun za uplate – 1995726001059064, te da vjeruje da će i sam bazar biti vrlo uspješan.

U Bijeljini će sutra biti održan i humanitarni koncert za liječenje Milene koji organizuje Dobrotvorna organizacija Eparhije zvorničko-tuzlanske “Trojeručica” sa blagoslovom Njegovog preosveštenstva episkopa Fotija.

Koncert će biti održan u Centru za kulturu u 19.00 časova, a cijena ulaznice je 10 KM.

Na koncertu će učestvovati “Pojci Petropavlovskog hrama” iz Bijeljine, Crkveni hor “Sveti kralj Vladislav” iz Dvorova, Crkveni pojci “Teodul” iz Zabrđa i Srpsko kulturno umjetničko društvo “Lazarica” iz Batkovića.

Milena Božić /30/, pravnica, pomagala je roditeljima na imanju kada je kardan poljoprivredne mašine uhvatio njenu kosu zavezanu u rep i iskinuo joj cijeli skalp glave, zajedno sa mišićima čela, sljepoočnica i arkadom iznad lijevog oka.

Nakon stravične nesreće koja se dogodila 23. septembra prošle godine ona je na društvenim mrežama objavila da joj narušeni izgled neće pokoriti mentalni i duhovni svijet i odlučila da se bori i da posredstvom društvenih mreža i prijatelja pokuša sakupiti 100.000 evra za nastavak liječenja.

U objavama pod pseudonimom “heroina 20” na Instagramu Božićeva je opisala strah svojih roditelja za njen život i mentalnu snagu nakon nesreće.

Nakon nekoliko operacija u Univerzitetskom kliničkom centru Banjaluka i VMA u Beogradu ljekari su joj rekli da će biti potrebno najmanje godinu dana da rane zarastu, a da bi nakon toga na red mogli doći rekonstruktivni zahvati.

Heroina kaže da joj je od svih iskušenja najteže bilo da pokrene akciju za prikupljanje novca za nastavak liječenja, ali i da vjeruje u uspjeh ove borbe.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *