Dan pobjede nad fašizmom – Velika parada u Moskvi /VIDEO/

Dan pobjede nad fašizmom obilježava se kao sjećanje na 9. maj 1945. godine kada je nacistička NJemačka potpisala kapitulaciju u Drugom svjetskom ratu. Ovim povodom održana je i velika vojna parada u Moskvi.

Velikom vojnom paradom na Crvenom trgu u Mosku obilježana je 78. godišnjica pobjede na fašizmom. Na paradi je učestvovalo više od 10.000 ljudi, a prikazana je najsavremenij vojna oprema.

Ruski predsjednik Vladimir Putin poručio je da je Rusija dala najveći doprinos u pobjedi nad fašizmom i da će isto učiniti i danas, kada se civilizacija nalazi na prekretnici.

Svaka ideologija nadmoći je po svojoj ideologiji je odvratna, zločinačka i smrtonosna, međutim, zapadne globalističke elite tvrde da su oni najbolji, zavađaju ljude i rasturaju društva, provociraju krvave sukobe i prevrate, siju mržnju, rusofobiju i agresivni nacionalizam, rekao je Putin.

Upravo je u tome razlog katastrofe koju danas doživljava ukrajinski narod. On je postao talac državnog prevrata i zločinačkog režima koji je nastao na toj osnovi. Oni su samo moneta za potkusurivanje njihovih zapdnih mentora, rekao je Putin.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *