Dan Grada u skromnijoj atmosferi /VIDEO/

Bijeljina sutra obilježava Dan grada i godišnjicu oslobođenja u Drugom svjetskom ratu. Tim povodom predviđen je  niz sadržaja, a biće održana i svečana sjednica gradskog parlamenta na kojoj se tradicionalno dodjeljuju najviša gradska priznanja za istaknute pojedince i ustanove. Ipak, ove godine –  u drugačijim uslovima zbog pandemije virusa korona i u skladu sa  mjerama nadležnih i dozvoljenom okupljanju do 50 lica.

Pored najvišeg gradskog priznanja koje će biti uručeno srpskom članu Predsjedništva BiH , među dobitnicima priznanja su Udruženje veterana “Garda Panteri”, Gradska organizacija porodica zarobljenih, poginulih i nestalih lica iz Bijeljine i niz pojedinaca i firmi zaslužnih za razvoj Bijeljine u različitim oblastima.

Bijeljina tradicionalno 24. septembra, obilježava Dan Grada   u znak sjećanja  na prvo oslobođenje Bijeljine od fašističkog okupatora u Drugom svjetskom ratu. Ovogodišnji Dan Grada biće obilježen skromnije u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom  i preporučenim mjerama nadležnih.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik ovogodišnji je dobitnik najvišeg priznanja Bijeljine – Povelje grada za izuzetan doprinos razvoju lokalne samouprave i zalaganje za izgradnju vitalnih infrastrukturnih projekata.

Zlatnom medaljom “Knez Ivo od Semebrije” posthumno će biti nagrađen Đoko Mihajlović, dugogodišnji generalni sekretar Crvenog krsta Republike Srpske,kao i  učesnici humanitarne akcije “Respiratori za Srpsku”.

Sutra u  18.30  predviđeno je polaganje cvijeća i vijenaca na spomenik borcima poginulim u odbrambeno-otadžbinskom ratu  na Trgu kralja Petra Prvog Karađorđevića, a u 19 časova svečana sjednica Skupštine grada na kojoj će biti uručena i gradska priznanja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *