Dačić: Moramo slijediti nacionalne interese /VIDEO/

Kada je riječ o ukrajinskoj krizi, Srbija, mora slijediti svoje nacionalne interese i ostati principijelna da ne uvodi sankcije Rusiji, izjavio je Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić.

Ivica Dačić, predsjednik Narodne skupštine izjavio je danas da se Srbija “principijelno” postavila prema dešavanjima u Ukrajini i da neće uvoditi sankcije Rusiji, kako je rekao, “ne zbog toga što se plašimo Rusije, već zato što bi to bilo na štetu Srbije”.

Oni koji pritiskaju Srbiju da podrži sankcije protiv Moskve istovremeno guraju samoproglašeno Kosovo u razne organizacije što je, licemjerno i odvratno, ocijenio je  Dačić.

Dačić je naveo da je i Rusija bila izložena pritiscima, kao što je danas i Srbija, kada je svojevremeno u Savjetu bezbjednosti UN uložila veto na rezoluciji o Srebrenici. Dačić kaže da je Moskva mogla tada da bude uzdržana kao Kina i rezolucija o Srebrenici bi prošla, ali da to nije učinila. To budi nekakvu obavezu. Ako neko misli da to nije potrebno, to nije deo moje politike”, rekao je Dačić za Televiziju “Hepi”.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.