„Da nam živi Šumadija“: Predsjedniku KUD „Rudar“ iz Ugljevika uručeno priznanje

Predsjedniku Kulturno-umjetničkog društva „Rudar“ iz Ugljevika, Milanu Laziću, uručeno je priznanje „Počasni član“ Kulturno-umjetničkog društva „Šumadija“ iz Vlaške kod Mladenovca na kulturnoj manifestaciju „Da nam živi Šumadija“.

Lazić je istakao da je priznanje podstrek za dalji rad i novu energiju, posebno za saradnju Ugljevika i Mladenovca.

– Ostvarili smo saradnju 2010. godine sa Kulturno-umjetničkim društvom „Šumadija“ iz Vlaške i zajednički realizovali Međunarodni festival folklora, koji je pronio ime Ugljevika i Republike Srpske u svijetu, u kome su učestvovali ansambli sa gotovo svih kontinenata – rekao je Lazić.

Kao glavni cilj saradnje Lazić je istakao da se srpska kultura prenosi na mlađe generacije kako bi se sačuvali običaji i tradicija.

Direktor Međunarodnog festivala folklora u Vlaškoj, Zoran Jocić, rekao je da KUD „Šumadija“ obilježava četiri decenije rada i postojanja.

– Ljetni festival folkora je stvorio neraskidive veze sa KUD „Rudar“ – naveo je Jocić.

Svečanosti je prisustvovala i predsjednik Skupštine gradske opštine Mladenovac, Gordana Dimitrijević Bjeličić, koja je izrazila zadovoljstvo što ova opština gaji veze s Ugljevikom.

– Uvijek nam je posebno zadovoljstvo kad ugostimo braću iz Republike Srpske. Želimo da u budućnosti nadogradimo kulturne i prijateljske veze s bratskim Ugljevikom – rekla je Bjeličićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *