Cvijetni trg u Semberiji /VIDEO/

U Bijeljini je danas otvoren prvi sajam cvijeća pod sloganom “U bašti nade uvijek nešto cvjeta”. Ovi je prvi sajam cvijeća u Bijeljini, a organizatori sajma su preduzeće “Komunalac”, Agrarni fond i Poljoprivredna zadruga  Donje Crnjelovo, pod pokroviteljstvom Grada. Učešće je uzelo oko 20  izlagača.

Bijeljina je dobila svoj festival cvijeća. Trg kralja Petra Prvog Karađorđevića danas i sutra privremeno je transformisan u cvijetni trg.  U planu je da ovo postane redovna godišnja sajamska manifestacija i da već od naredne godine dobije međunarodni karakter. Organizatori Sajma cvijeća su Agrarni fond grada Bijeljina, preduzeće “Komunalac” i Poljoprivredna zadruga Donje Crnjelovo, a pokrovitelj grad Bijeljina.

Začetnik cijele ideje je mlada Bijeljinka Dajana Novaković čija porodica se već 20 godina bavi hortikulturom. Zahvaljujući njoj danas u Bijeljini su i profesori Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu koji će za proizvođače cvijeća i zainteresovane građane sutra u Centru za kulturu održati stručna predavanja.

Sajam je organizovan se s ciljem promocije i ponude cvijeća i ukrasnog bilja , kao i podrške proizvođačima u Semberiji. Učešće je uzelo oko 20 izlagača, a sajam je osim izložbenog i prodajnog karaktera.

U doba pandemije, korona brojeva, raznih ograničenja i svakodnevnog sivila šarenilo boja i miris cvijeća itekako je razveselilo građane Bijeljine koji su u velikom broju došli da pogledaju kakva je ponuda na štandovima.

Na sajmu smo zatekli i neke naše kolege novinare koji su se u slobodno vrijeme posvetili uzgajanju cvijeća i ljekovitog bilja. Najljepša je to terapija i bijeg od stresnog posla.

Među izlagačima na sajmu su proizvođači, trgovci i stručnjaci za proizvodnju cvijeća, a učešće na sajmu je besplatno. Organizatori su obezbijedili štandove za izlaganje i prodaju cvijeća, a izlagač najljepše aranžiranog štanda biće novčano nagrađen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *