Cvijetinović: Cilj obezbijediti stabilno poslovanje RiTE “Ugljevik” /VIDEO/

Obezbijediti stabilono poslovanje RiTE “Ugljevik”, cilj je uprave ovog preduzeća rekao je gostujući u našoj emisiji Panorama Diko Cvijetinović direktor ugljevičkog giganta. Preduzeće Rudnik i termoelektrana Ugljevik važan je dio energetskog sistema Republike Srpske, pa su već u toku pripreme za ovogodišnji remont koji je planiran krajem aprila.

Nakon što je krajem decembra prošle godine preuzeo funkciju direktora Rudnika i Termoelektrane “Ugljevik”, Diko Cvijetinović rekao je u ovonedjeljnom izdanju emisije Panorama TV “Arena” da je i za njega bio veliki izazov preuzeti tako odgovornu funkciju u jednom od najvećih elektroenergetskih giganata Srpske. Cilj je kaže kako njega tako i njegovih saradnika obezbjediti stabilno poslovanje ovog preduzeća.

Kako bi stabilizovali Termoelektranu Ugljevik moramo donijeti dugoročne planove, kaže Cvijetinović. Već smo pokrenuli određene aktivnosti za pripremu ovogodišnjeg remonta koji je planiran za 29. april i trebalo bi da traje 45 dana. Nastojimo da obezbijedimo sve uslove kako bi nakon remonta imali što bolju proizvodnju i stabilniji rad RiTE Ugljevik, dodaje on.

Govoreći o nabavci nove mehanizacije i opreme koja je neophodna za širenje kopa rudnika, Cvijetinović ističe da je u januaru u rad pušten novi bager te da je u toku postupak nabavke još četiri dampera. Govoreći o radničkim primanjima napominje da su januarske plate zaposlenima u proizvodnji u svim preduzećima pa i ovom, povećane

Pred nama je mnogo posla dodaje Cvijetinović i podsjeća da je na posljednjem sastanku uprave Elektroprivrede Srpske i preduzeća na čijem je čelu, dogovoreno koji će koraci biti preduzeti jer su Vlada i resorno ministarstvo čvrsto opredijeljeni za stabilizuju RiTE Ugljevik i RiTE Gacko.

O poslovanju ovog preduzeća i drugim aktuelnim temama opširnije pogledajte sutra u emisiji Panorama koja je na programu od 20 časova.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *