Čuvati Srpsku i marljivo graditi bolji život

Boračka kategorija Dan Republike doživljava sa pijetetom prema žrtvama i sa ponosom na djelo koje je ostvareno – Republiku Srpsku, izjavio je predsjednik Opštinske boračke organizacije Lopare Risto Radić.

“Republika Srpska znači garanciju i slobodu srpskom narodu sa ove strane Drine”, rekao je Radić na svečanosti u Centru za kulturu.

Na Dan Republike Srpske u Loparama je polaganjem cvijeća na spomenik junacima Majevice odata počast borcima poginulim u Odbrambeno-otadžbinskom ratu, a načelnik opštine Rado Savić organizovao je svečani prijem za zvanice iz političkog, privrednog, duhovnog, kulturnog i sportskog života lokalne zajednice i regije.

Savić je uz čestitke građanima poručio da treba čuvati Republiku Srpsku, raditi marljivo i odlučno i graditi međusobno povjerenje da život u njoj bude bolji i kvalitetniji.

“Za Dan Republike želio bih najaviti kapitalne projekte koji su od velikog značaja za našu opštinu, prije svega vodovod u Loparama za koji su obezbijeđena kreditna sredstva od miliom maraka”, najavio je Savić.

On je naveo da će se rješavati i problem vodovoda u Priboju, da će se raditi na izgradnji zaobilaznice oko Lopara, za šta je lokalna zajednica riješila imovinske odnose i izdvojila 300.000 KM iz budžeta.

Prema riječima načelnika, opština Lopare nastaviće izuzetnu saradnju sa dijasporom.

Svečani dio programa pripremili su članovi etno-hora Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva “Prosvjeta” Lopare, pod rukovodstvom Jovana Radovanovića.

U okviru proslave Dana Republike sutra će u Centru za kulturu Lopare biti organizovano potpisivanje protokola o saradnji Matice srpske i opštine Lopare. Tim povodom biće upriličen i prigodan dvodnevni program.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *