Čović: Nepotrebno supotpisivanje dokumenata /VIDEO/

Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović ocijenio je danas nepotrebnim supotpisivanje dokumenata koji bi trebalo rješavati bilo koja pitanja koje opterećuju BiH i istakao da svaki takav potez izaziva i odgovor.

“Ovo je BiH. Mi moramo obezbijediti da Ustav funkcioniše na način da imamo potpunu zastupljenost konstitutivnih naroda, ali isto tako da to radimo kroz institucije BiH”,kaze predsjednik Hdz-a.

Čović smatra da treba sačuvati fokus na hitnom uspostavljanju vlasti na svim nivoima, a onda početi sprovoditi ono što je dogovoreno kao prioritet. Govoreći o formiranju Vlade FBiH, Čović je naglasio da neće popustiti sa svojim optimizmom, bez obzira na to šta neko drugi radio.

Čović ističe i da Kristijan Šmit, ni do sada, niti ubuduće, ne treba nametati nikakva rješenja. “Što se mene tiče mogli smo povući sve odluke svih visokih predstavnika da imamo izvorni Dejton, pa radite svoj posao. Preuzmimo odgovornost i zatvorimo mogućnost da neko drugi donosi odluke umjesto nas!”, poručio je predsjednik HDZ-a BiH.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *