Česnice i zlatnici za najmlađe /VIDEO/

Na najradosniji hrišćanski praznik – Božić, u prisustvu brojnih građana svih generacija, pred Gradskom kućom su lomljene božićne česnice sa ukupno 12 zlatnika koji su pripali mališanima koji su imali sreću da ih pronađu u komadima česnica koje su dobili.

Božićne hljebove je osveštao protojerej-stavrofor Zoran Petrović, naglasivši važnost vođenja idejama dobrote, čistote i iskrenosti prilikom ophođenja prema drugim ljudima.

Komade česnica je dijelio i gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, koji je, uz čestitke povodom Božića, poručio da je sa Trga poslana najljepša slika iz Bijeljine.

– Božiću se najviše raduju djeca i zato smo riješili da ih obradujemo zlatnicima, po drugi put za redom. Ove godine u česnicama je bilo dvanaest zlatnika, a sljedeće godine, uz Božju pomoć, potrudićemo se da ih bude trideset i tri. Nastavićemo da gradimo simboliku mira i ljubavi i mlađe generacije učiti ovim vrijednostima. Želimo našoj dječici da u svojim porodicama u zdravlju i veselju slave Božiće, ali i usvajaju dobre obrasce ponašanja u kući i školi, a kad vidimo radost koju djeca dijele s nama, znamo da smo uspješnije društvo – ocijenio je gradonačelnik Petrović.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *