Centar grada do kraja juna mjeseca dobija novi izgled /VIDEO/

Centar Bijeljine dobija novi izgled. U toku je realizacija dva važna projekta vrijedna oko 600.000 KM za šta su sredstva obezbijeđena iz gradskog budžeta. Rok za završetak radova na rekonstrukciji ulice Patrijarha Pavla i rekonstrukciji trotoara u ulici Gavrila Principa je 30 jun ove godine.

Rekonstrukcija Ulice patrijarha Pavla u Bijeljini u pješačku zonu počela je 11. aprila, a vrijednost radova je 403.000 KM. Radovi se izvode i ulici Gavrila Principa gdje se rekonstruišu trotoari, a posao je vrijedan  oko 200.000 maraka.

Građevinski radovi u ulici Patrijarha Pavla KOJI podrazumijevaju popločavanje behaton pločama, postavljanje dekorativne rasvjete, hortikulturalno uređenje i postavljanje modernog urbanog mobilijara, napreduju dobrom dinamikom.

Površina koja će biti popločana u ovoj ulici iznosi 3.300 kvadratnih metara, a dužina ulice je 250 metara.

Iza zgrade Muzeja Semberije vrijedno se radi na izgradnji malog trga sa fontanom, dekorativnom rasvjetom, urbanim mobilijarom i hortikulturalnim uređenjem, što će ovaj dio grada učiniti potpuno drugačijim.

Iz Gradske uprave navode da je rok za završetak radova 30. jun, a da se rekonstrukcija ove ulice vrši uz blagoslov Njegovog preosveštenstva vladike zvorničko-tuzlanskog Fotija. Projekat rekonstrukcije ulice Patrijarha Pavla izradila je Direkcija za izgradnju i razvoj grada.U skladu sa regulacionim planom „Centar grada“, rekonstrukcija podrazumijeva i izmjenu režima saobraćaja.

Bijeljinska firma Most prihvatila se 18. aprila i radova na rekonstrukciji trotoara u Ulici Gavrila Principa, od početka ove ulice kod tržnog centra „Emporium“ do kružne raskrsnice sa ulicama Filipa Višnjića i Neznanih junaka (kod kružnog toka “Dizdarević”). Pri rekonstrukciji trotoara uklanjaju se postojeći stari i oštećeni asfaltni slojevi, čiji je vijek eksploatacije odavno prošao, a biće rekonstruisane i pripadajuće površine ispred solitera poznatih kao „bijele zgrade“.

Sve površine biće popločane behaton pločama, a po pločniku postavljena savremena dekorativna rasvjeta. Takođe, biće uređene zelene površine, uključujući i sađenje sadnica u žardinjere duž ulice, a obezbijeđen je i moderni urbani mobilijar.Površina na kojoj se izvodi uređenje prostora iznosi 3.500 kvadratnih metara.

Uređenjem trotoara u ulici Gavrila Principa u Bijeljini stanovništvo grada Bijeljina dobiće još jedan uređen javni prostor za šetnju i društveni život.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *