Čengić: Od 40 zahtjeva, gradonačelnik nije odgovorio ni na jedan /VIDEO/

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Čengić Mićo Todorović rekao je danas da gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović i Gradska uprava nisu riješili, niti dali odgovor ni na jedan od 40 zahtjeva za otklanjanje komunalnih problema koje je u posljednjih godinu dana podnijelo ovo tijelo.

Todorović je rekao da se na dijelu puta prema Bjeloševcu pojavio odron zemljišta koji prijeti da odnese dio puta, a iskopani kanali nemaju odvode i voda se izliva u dvorišta.

“Na terenu u posljednjih 10 dana gradonačelnik obilazi radove, ali one koji nisu u interesu sela, nego one kojima se po privatnim domaćinstvima uređuju kanali”, tvrdi Todorović.

Todorović je rekao da Petrović istovremeno zanemaruje probleme održavanja tri kilometra neasfaltiranog lokalnog puta na pravcima Čengić-Bjeloševac i Čengić-Obrijež, za koje je zadužena Gradska uprava.

On je istakao da u selu ima i oko 40 kilometara nekategorisanih puteva koje su ovogodišnje obilne kiše oštetile u tolikoj mjeri da otežavaju ili onemogućavaju prilaz do pojedinih kuća ili njiva.

“Podnosili smo zahtjeve za sanaciju, međutim, niti ko dolazi, niti se ko oglašava po tom pitanju”, rekao je Todorović.

On je dodao da ni Savjet Mjesne zajednice nema uslove za rad s obzirom na to da na Domu kulture prokišnjava krov, a kancelarije su u očajnom stanju.

“Gradska uprava Bijeljina preuzela je na sebe gazdovanje i obavezu da održava zgradu, ali dvije godine ništa nije rađeno, ukoliko se izuzme zamjena sijalica i nabavka desetak stolica. Znam da će biti primjedbi kako mi treba da održavamo prostorije, ali svi u Savjetu mjesne zajednice smo volonteri i nemamo nikakvih sredstava na raspolaganju”, tvrdi Todorović.

On je istakao da je jedini pozitivan primjer u Čengiću asfaltiranje dijela puta koje je obezbijedio gradski Agrarni fond, koji je Petrović javno kritikovao, a protiv direktora Zlatana Lazarevića podnio krivičnu prijavu.

“Agrarni fond grada Bijeljina je sredstvima Kompenzacionog fonda Vlade Republike Srpske asfaltirao dio pravca prema Bjeloševcu, dužine 635 metara, širine pet metara. Vrijednost radova je 140.000 KM”, naveo je Todorović.

Todorović je najavio da će se Savjet Mjesne zajednice Čengić prijaviti za novi konkurs, odnosno drugi krug finansiranja gradnje seoske infrastrukture koji bi uskoro trebalo da započne Agrarni fond.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *