Budžet opštine za narednu godinu 16,3 miliona KM

Odbornici Skupštine opštine Ugljevik usvojili su danas budžet za narednu godinu u iznosu od 16.320.014 KM, koji je za više od milion KM veći od ovogodišnjeg, saopšteno je iz ove opštine.

Usvojen je i rebalans budžeta opštine Ugljevik za 2022. godinu od 15.019.795 KM.

Predsjednik Skupštine opštine Ugljevik Zoran Lazić rekao je da je velikom većinom odbornika izglasan plan budžeta za 2023. godinu.

“Na današnjoj sjednici usvojena je odluka o stipendiranju 45 redovnih studenata, kao i program rada Skupštine opštine Ugljevik za 2023. godinu”, rekao je Lazić.

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić istakao je da budžet za narednu godinu omogućava nastavak investicionog ciklusa, te izrazio zadovoljstvo jer je opština Ugljevik među 16 najuspješnijih opština u Srpskoj koje su u protekle dvije godine povećale privredne aktivnosti i izvoz.

“Predviđena sredstva za kapitalna ulaganja i podsticaje za narednu godinu iznose pet miliona KM. Posebno su važni podsticaji privredi i poljoprivredi koji se odnose na otvaranje novih radnih mjesta”, rekao je Perić.

On je naveo da će u narednom periodu u opštini Ugljevik biti realizovani infrastrukturni projekti, a obezbijeđena su i novčana sredstava za pomoć porodici, socijalnim kategorijama društva, te podršku onima koji su u stanju stambene potrebe.

Odbornici su prihvatili informacije o stanju privrede u opštini Ugljevik, stanju bezbjednosti na području Policijske stanice Ugljevik, stanju sporta na području ove opštine i o stanju javnih puteva na području opštine Ugljevik za 2021. godinu.

Na današnjoj sjednici imenovani su vršioci dužnosti – v.d. direktora Javne ustanove Sportsko-rekreativni centar “Rudar” Slaviša Jović, v.d. direktora Agencije za mala i srednja preduzeća opštine Ugljevik Gordana Radovanović i v.d. načelnika opštinskog Odjeljenja za poljoprivredu Danko Mijatović.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *