Broj upisanih prvačića veći od generacije maturanata

Osnovna škola “Knez Ivo od Semberije” u Bijeljini, koja je sa 1.630 đaka druga po broju učenika u Republici Srpskoj, upisala je 191 prvačića, a u generaciji maturanata su 182 učenika, rekao je Srni direktor škole Radenko Savić.

U centralnu školu upisano je 140 učenika, 33 u područnom odjeljenju Koviljuše, 11 u Hasama i osam u Ljeljenči.

Uspjeh učenika će tek biti analiziran, ali Savić procjenjuje da je nešto bolji u odnosu na prethodne godine.

“Rad u uslovima epidemije virusa korona bio je težak svima, učenicima, roditeljima i nastavnicima, ali osnovno je bilo da sačuvamo zdravlje što smo i uspjeli”, naveo je direktor škole.

Prema riječima Savića, prosvjetari su uspješno iznijeli onlajn nastavu, kao i način rada sa manjim grupama učenika i sa skraćenim časovima od 20 minuta, ali ističe da je neuporedivo bolja redovna nastava.

Što se tiče organizovanja maturskih proslava i ekskurzija, on je naveo da su juče dobili zvaničnu informaciju da je Institut za javno zdravstvo Republike Srpske dozvolio izvođenje maturskih zabava i ekskurzija samo za završne razrede, isključivo u Srpskoj, uz poštovanje svih epidemioloških mjera koje su trenutno na snazi, što podrazumijeva i okupljanje do 30 osoba.

“U četvrtak 20. maja biće održan sastanak Aktiva direktora osnovnih škola u regiji na kojem ćemo donijeti odluku o tome na koji način i da li smo u mogućnosti da to i sprovedemo”, najavio je Savić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *