Brnabić: Sutra sjednica Kriznog štaba, nema razloga za obaveznu vakcinaciju /VIDEO/

Manji broj novozaraženih u Srbiji ne smije da zavara, otvaraju se punktovi za vakcinaciju bez zakazivanja širom zemlje. Ako nastavimo ovako, očekujem odličan rezultat do kraja juna, kaže Mirsad Đerlek. Republička stručna komisija trebala bi da odluči o obaveznoj vakcinaciji zdravstvenih radnika, rekao je za TV Pink ministar zdravlja Zlatibor Lončar. U Srbiji ne postoji potreba za uvođenje obaveze vakcinacije, rekla je Ana Brnabić.

Vakcinacija protiv virusa korona u Srbiji je dobrovoljna za sve građane, a vakcine su besplatne. Italijanima se ne čeka, rado bi po vakcinu u Srbiju. Srbija je izuzetno dobro organizovala svaki aspekt vakcinacije, kaže Marjan Ivanuša.

Danas u Nišu vakcinisani i zaposleni u fabrici Leoni, a u Beogradu vakcinisani biciklisti, učesnici trke Beograd-Banjaluka.

Krizni štab zasjeda sutra, tada će biti i poznato hoće li u Srbiji biti daljeg popuštanja mjera. A u Beogradu danas protesti frilensera koji su počeli sinoć. Protest frilensera i radnika na internetu održan je ispred Skupštine Srbije, nakon čega je uslijedila protestna šetnja.

Frilenseri i radnici na internetu ne slažu se sa prijedlogom Vlade o naplati poreskog duga.

Zahtjev demonstranata je da se nastave pregovori sa Vladom Srbije, kako bi se našao prihvatljiv model za plaćanje poreza i doprinosa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *