Borci oštro osuđuju hapšenje Ratka Đurkovića /VIDEO/

Boračka organizacija opštine Ugljevik osudila je hapšenje majora Vojske Republike Srpske Ratka Đurkovića, navodeći da su ga u porodičnoj kući u Ugljeviku uhapsili pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH. Predstavnici ove organizacije održali su danas pres konferenciju kako bi izrazili  nezadovoljstvo jutrošnjim hapšenjem sugrađanina Đurkovića, uz navode da je lažno optužen za ratne zločine.

Opštinska Boračka organizacija u Ugljeviku najoštrije osuđuje hapšenje Ratka Đurkovića, jednog od najuglednijih ljudi u ovoj opštini, čovjeka koji ima 76 godina , rekao je je predsjednik ove organizacije Jovan Marinković. On je istakao da je Đurković uhapšen na neljudski način .

U Boračkoj organizaciji kažu  da jeĐurković  ranije pozivan u Tuzlu na saslušanje u slučaju Tursanovo brdo.

Marinković kaže da su nekadašnji borci danas ljuti , jer su pošteno ratovali i nisu činili zločine u minulom ratu a Ratko Đurković je bio vrstan komandant i vojskovođa koji se čitav život bori nepravde, fašizma i rasizma. Hapšenje su osudili i zvaničnici opštine Ugljevik.

On kaže da je sa ovim hapšenjem upoznat i predsjednik Boračke organizacije RS , a opštinska Boračka organizacija će na sve načine pomoći Ratku Đurkoviću i njegovoj porodici u daljem postupku.   

Ratko Đurković je radni vijek proveo kao nastavnik i direktor škole. Trenutno obavlja funkciju predsjednika Skupštine OO SUBNOR-a u Ugljeviku.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *