Borbeni avioni Vojske Srbije nadlijetali Jarinje, Rosu promijenile položaj /VIDEO/

U nekoliko navrata područje punkta Jarinje sa strane centralne Srbije nadlijetala su tri helikoptera. Tokom njihovog nadlijetanja jedan specijalac kosovske policije ušao je u mitraljesku kabinu blindiranog vozila i uperio mitraljez.

Nakon nekoliko minuta naletanja helikopteri su se povukli u unutrašnjost centralne Srbije. Odmah potom dva ruska borbena “aligatora” nadlijetala su isti prostor.

Od svojih pozicija ne odustaju ni pripadnici specijalne policije ni građani na protestima. Jedni traže povlačenje drugih, a za to vrijeme punktovi Jarinje i Brnjak su zatvoreni za motorni saobraćaj. Priština pokušava da uskrati prava srpskim državljanima na KIM, kažu predstavnici Srpske liste.

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je u Njujorku, povodom izjave premijera Albanije Edija Rame koji je pred Generalnom skupštinom UN pozvao sve da priznaju nezavisno Kosovo, da pojedini koriste tu govornicu za političke poene i da takve izjave nisu dobre za regionalnu bezbjednost.

“Za mir je potrebno dvoje, a za ratni sukob dovoljna je jedna budala. Bojim se da tu budalu imamo sa druge strane u Prištini i odaziva se na ime Kurti”, rekao je Aleksandar Vulin za TV Prva.

NATO je pozvao na hitnu deeskalaciju na sjeveru Kosova i Metohije i povratak dijalogu.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.