Boračkoj populaciji podijeljeno 200 božićnih pečenica /VIDEO/

Gradska boračka organizacija Bijeljina, uz podršku Gradske uprave i donatora, podijelila je dvije stotine božićnih pečenica najugroženijim porodicama iz boračkih kategorija povodom obilježavanja najradosnijeg hrišćanskog praznika – Božića.

Predsjednik Boračke organizacije Miodrag Stevanović istakao je da u Bijeljini živi oko 30.000 demobilisanih boraca i da je veliki broj njih u stanju socijalne potrebe.

– Mnogi ne mogu da priušte božićnu pečenicu, pa se svake godine trudimo da ih obradujemo. Dvije stotine pečenica nije dovoljno, ali ova populacija mora da zna da nije zaboravljena. Zahvaljujem i donatorima koji su obezbijedili besplatne vreće brašna – naglasio je Stevanović.

On je danas simbolično uručio pečenicu ratnom vojnom invalidu Mladenu Jovanoviću, dok su ostale pečenice, zbog pandemije virusa korona, dostavljene na kućne adrese.

– Mnogo mi znači božićna pečenica jer drugačije ne bih mogao da je priuštim. Živim sa dvije sestre, jedna je nepokretna, a i ja sam lošeg zdravlja. Primam samo trideset konvertibilnih maraka boračke pomoći – naveo je Jovanović.

Predsjednik skupštine Gradske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske Niko Kisić izrazio je očekivanje da će izdvajanje za ovu populaciju sa republičkog nivoa biti povećano u narednom periodu.

– Boračka populacija je u nezavidnom položaju, iznos invalidnina nije povećan posljednjih deset godina, a iako smo svjesni da se ove generacije polako zaboravljaju, da dolaze novi naraštaji, uvijek ćemo se boriti za one koji su stvarali Republiku Srpsku – poručio je Kisić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *