Bil Guld: Bez Srbije nema dobre rakije /VIDEO/

Za praznike se uvijek nazdravi čašicom dobre rakije, a srpska prepečenica postala je pravi brend u Americi. Naime, Bil Guld, basista rok grupe Faith No More, koji već dvije godine u SAD radi na promociji i prodaji šljivove rakije sa planine Goč, kaže za Tanjug da se na taj korak odlučio jer u Kaliforniji nije mogao pronaći dobru šljivovicu.

Rakija duhovitog naziva (Yebiga) je vjerovatno prva američka rakija proizvedena u Srbiji. Proizvodi se u destileriji Tok sa Goča, a  Bil Guld, basista kultne grupe Faith No More već dvije godine u Americi radi na promociji i prodaji ove šljivove rakije.

Poznati muzičar navodi da je od tada često dolazio na Balkan i da ima prijatelje svuda, u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Makedoniji, i da je prilikom posjeta uvijek pio rakiju. Priznaje da mu je rakija nedostajala kada je bio kod kuće, u Kaliforniji, jer nije mogao pronaći pravu šljivovicu.

Nedavno je predstavljena i nova rakija, šljivovica čistog voćnog ukusa koja je odležala u inoksu. Zbog američkih standarda u vezi sa količinom metanola u rakiji, teško je u SAD pronaći prirodnu šljivovicu, naglašava Guld. Šljivovice (prepečenice) u prosjeku imaju šest do osam grama metanola, dok je za američko tržište gornja granica tri grama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *