Bijeljinska kovačnica krizu rješava dodatnim zapošljavanjem

Kovačnica „Sakramentski“ u Bijeljini nije prekidala rad usljed pandemije virusa korona, ali nemaju ugovorene poslove za idući period i tek očekuju krizu koju planiraju prebroditi stavljanjem u pogon CNC mašine i dodatnim zapošljavanjem.

U kovačnica „Sakramentski“ ponose se 136 godina dugom porodičnom tradicijom bavljenja kovačkim zanatom i trenutno zapošljavaju 30 radnika.

Vlasnik kovačnice Vasilije Mitrović kaže za CAPITAL da zbog virusa korona nisu prekidali proizvodnju jer su realizovani poslove koji su ugovarani u novembru i decembru prošle godine.

„Učinjeni su dodatni napori da bi se radnicima mogle isplatiti plate i sačuvati radna mjesta. U međuvremenu ništa od naručenog i proizvedenog nismo montirali na terenu, a nismo ništa ni ugovorili za naredne dva mjeseca kada će za nas nastupiti problemi“, ističe Mitrović.

Dodaje da će se pandemija tek odraziti na njihovo poslovanje jer jer nastupio prekid u poslovnim komunikacijama, a najveći dio proizvoda izvozili su na tržište Evropske unije i u države regiona.

S obzirom na to da su u proteklom periodu investirali oko 2,5 miliona KM za nabavku CNC mašina i moderne opreme, očekuju da će se poslovi brže i kvalitetnije završavati, uz smanjenje proizvodnih troškova.

„Zadržali smo sve radnike, a neke smo u međuvremenu i primili u radni odnos. U narednom periodu primićemo još devetoro radnika, među njima tražimo četvoricu CNC operatera, dva bravara, dva varioca i jednu kuvaricu. Nadam se da ćemo zaposliti nekog od kvalitetnih radnika koji su u međuvremenu napustili zapadnoevropske zemlje zbog pandemije“, naglašava Mitrović.

Kovačnica „Sakramentski“ nudi proizvode od kovanog gvožđa i INOX-a, kovane dvorišne, balkonske i stepenišne ograde, klizne i dvokrilne kapija, namještaj i druge kovane detalje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *