Bijeljinska Bolnica dobila sedam novih respiratora /VIDEO/

U Bolnici “Sveti Vračevi” u Bijeljini danas je održan prijem za donatore akcije “Respirator za Srpsku”. U ovu zdravstvenu ustanovu danas je stiglo sedam respiratora, od 50 koji su nabavljeni u Rusiji sredstvima donatora koja su prikupljena u ovoj akciji. Respiratori stižu u sve javne zdravstvene ustanove širom Srpske.

Iz sredstava prikupljenih u humanitarnoj akciji “Respirator za Srpsku”, koju su Kompanije “TRB” i “Elvako Metpro” u vlasništvu Slavena Ristića pokrenule sredinom maja nabavljeno je 50 respiratora koji su kupljeni u Rusiji za 2.305.080 KM.Bolnici “Sveti Vračevi” u Bijeljini danas je predato sedam respiratora nabavljenih u ovoj donatorskoj akciji, gdje je upriličen prijem za donatore akcije koju su podržali privrednici širom Srpske u trenutku kada se Republika suočavala sa brojnim izazovima koje je prouzrokovala pandemija virusa korona.

Inicijator akcije “Respirator za Srpsku” Slaven Ristić koji je udružio brojne privrednike, institucije i pojedince, rekao je na prijemu da su ovom akcijom nabavljeni kvalitetni uređaji po ocjeni struke i poželio da se oni što manje koriste.

Ova akcija bila je humana i jedinstvena u Republici Srpskoj i regionu, kažu u Privrednom savjetu Grada Bijeljina.

Na bijeljinske privrednike ponosan je i gradonačelnik Mićo Mićić, koji je zahvalio svima koji su doprinjeli da ova akcija bude uspješno realizovana.

Uputio je apel građanima da se ne opuštaju s obzirom da virus cirkuliše u zajednici.

Iza nas su tri teška mjeseca, a borba sa virusom korona još traje”, rekla je direktorka Bolnice. Timskim radom savladavamo prepreke koje su pred cijelim čovječanstvom. Epidemiološka situacija u gradu Bijeljina za sada je pod kontrolom, kaže Lovrićeva, koja je pozvala građane da se pridržavaju svih preporučenih mjera kako bi se povoljna epidemiološka slika zadržala i ubuduće. Na Kovid 19 u Bijeljini pozitivno je sedam osoba.

Na prijemu u bijeljinskoj Bolnici uručene su zahvalnice Gradskoj organizaciji Crvenog krsta, firmama “Elvako Metpro”, “TRB” i “Sport Vižn”, gradu Bijeljina, Rotari klubu u gradu, “Elektroprivredi Republike Srpske” i Privrednom savjetu grada Bijeljina. Respiratori tipa “Aventa-M” kupljeni su od kompanije JSC “UIEP” Rusija za 2.305.080 KM, ili 46.101 KM po komadu, a raspoređeni su širom Republike Srpske – 10 Univerzitetskom kliničkom centru u Banjaluci, po sedam bolnicama u Bijeljini i Doboju, bolnicama u Istočnom Sarajevu i Trebinju po šest, po četiri bolnicama u Zvorniku i Gradišci, tri bolnici u Prijedoru, bolnici u Foči dva i jedan respirator bolnici u Nevesinju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *