Bijeljinci ispratili bicikliste ka Vlasenici /VIDEO/

Iz Bijeljine je jutros startovala druga etapa Međunarodne biciklističke trke „Beograd – Banjaluka”, na kojoj će više od stotinu takmičara preći put dugačak 140 kilometara, preko Ugljevika i Lopara do Vlasenice, a zatim od Brčkog do Teslića.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić poželio je gostima da se i druga etapa trke odvija prema planu, istakavši da je Semberija jedanaesti put zaredom dočekala bicikliste iz Evrope i svijeta.

– Ovdje su danas takmičari iz dvadesetak zemalja i drago nam je što možemo da ih ugostimo u Semberiji koja je više od deceniju nezeobilazna destinacija na njihovom putu. Trka je međunarodnog karaktera i boduje se na najvišem evropskom nivou i to potvrđuje da je naš grad, inače evropski grad sporta u 2020. godini, nastavio da promoviše prave vrijednosti – naglasio je prvi čovjek Bijeiljne.

Predsjednik Biciklističkog saveza Srbije Branko Banović zahvalio je predstavnicima Grada Bijeljina na gostoprimstvu i dodao da se među učesnicima nalazi i mnogo profesionalaca čija se imena spominju na najvećim biciklističkim takmičenjima u Italiji, Francuskoj i Španiji.

– Pandemija virusa korona uticala je na to da osam ekipa otkaže učešće na trci „Beograd -Banjaluka” jer bi po povratku u njihove zemlje morali da provedu određeno vrijeme u karantinu, a tokom septembra imaju obaveze na državnim takmičenjima. Izuzeno smo zadovoljni podrškom koju smo dobili od nadležnih ministarstava Srbije i Republike Srpske, kao i gradova kroz koje trka prolazi, jer bez njih sve ovo ne bi bilo moguće – poručio je Banović.

Dušan Kalaba, Banjalučanin koji vozi za reprezentaciju Srbije, na Međunarodnoj trci „Beograd-Banjaluka” učestvuje od 2015. godine.

– Prvi sam prošao kroz cilj u Obrenovcu u okviru prve etape, ali u nastavku se nismo najbolje organizovali. Međutim, danas ćemo se truditi da napravimo najbolju kombinaciju za nas, da postignemo najbolji rezultat u drugoj etapi – kaže Kalaba.

Treća etapa trke biće vožena sutra od Teslića do Prnjavora, a posljednja 7. septembra, od Dervente do Banjaluke. Biciklisti će ukupno preći 610 kilometara.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *