Bijeljina: Za pola godine 455 saobraćajnih nezgoda

U Bijeljini se za pola godine dogodilo 455 saobraćajnih nezgoda u kojima su poginula dva vozača automobila i jedan motociklista u dobi do 40 godina, navodi se u informaciji bijeljinske Policijske uprave.

U saobraćajnim nezgodama teže je povrijeđeno 26 lica, a 105 lica su lakše povrijeđena.

Teže tjelesne povrede zadobilo je šest vozača putničkog automobila, jedan biciklista, četiri vozača mopeda, jedan vozač motocikla, tri suvozača, sedam pješaka, dva putnika u vozilu i dva lica koja su se prevozila na traktoru.

Najveći broj saobraćajnih nezgoda se dogodio danju, u 302 slučaja, dok su se u noćnim uslovima dogodile 153 saobraćajne nezgode.

Vremenskom analizom događanja saobraćajnih nezgoda vidljivo je da se najviše saobraćajnih nezgoda dogodilo ponedjeljkom – 76.

Prema mjestu događanja, najviše udesa dogodilo se na ulicama u naseljima 239, na magistralnim putevima 118, lokalnim putevima 67, regionalnim putevima jedna i na nekategorisanim putevima 30 saobraćajnih nezgoda.

U prvoj polovini godine uzroci saobraćajnih nezgoda najčešće su bili neprilagođena brzina u 61 slučaju, nepropisna brzina kretanja četiri, prvenstvo prolaza 46, nepropisno preticanje 10, nepropisno mimoilaženje 19, obilaženje u pet slučajeva, skretanje 37, mijenjanje saobraćajne trake šest, polukružno okretanje tri, strana kretanja 29, odstojanje 78, vožnja unazad 61.

Upravljanje pod dejstvom alkohola bilo je uzrok 22 saobraćajne nezgode, nepropisno kretanje pješaka u tri slučaja, a faktor puta u dvije saobraćajne nezgode.

Od svih faktora koji utiču na događanje saobraćajnih nezgoda, vozač, vozilo, put i okolina, najčešći faktor je čovjek, navodi se u policijskom izvještaju.

U saobraćajnim nezgodama učestvovalo je 849 vozila, od kojih su 642 iz Republike Srpske, 33 iz FBiH, 59 iz iz Brčko distrikta, iz drugih država 75 i vozila nepoznatog porijekla 40.

Najčešći učesnici saobraćajnih nezgoda su putnička motorna vozila – 706, teretna vozila 72, bicikli devet, mopedi 11, motocikli četiri, jedan laki motocikl, jedan četvorocikl, dvije radne mašine, pet traktora, dva tegljača, 20 priključnih vozila i 16 ostalih vozila.

Za pola godine policija je u Bijeljini kontrolisala 9.462 vozila i vozača i evidentirala 13.862 prekršaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *