Bijeljina: U trodnevnoj akciji otkriveno 140 vozača pod dejstvom alkohola

Na području Policijske uprave Bijeljina u trodnevnoj kontroli učesnika u saobraćaju otkriveno je 140 vozača pod dejstvom alkohola, saopšteno je iz policije.

Tokom akcije kontrolisana su 2.422 učesnika u saobraćaju i sankcionisano 536 vozača, izvršena su 3.144 alkotesta i kod 140 vozača utvrđena je koncentracija alkohola u krvi, a uhapšeno je osam vozača sa utvrđenih preko 1,5 promila alkohola u krvi.

Osim zbog prekršaja upravljanja pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova, tokom akcije evidentirana su 392 ostala prekršaja poput nekorištenja bezbjednosnog pojasa u 41 slučaju, nekorištenje bezbjednosne sjedalice ili nepravilno prevoženje djece 21 prekršaj, upravljanje motornim vozilom prije sticanja prava na upravljanje tri prekršaja i u četiri slučaja vožnja neregistrovanog vozila.

Republička akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na vožnju pod dejstvom alkohola, droga i psihoaktivnih supstanci koja je provedena od 23. do 25. jula dio je kampanje “Vozi oprezno, putuj bezbjedno”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *