Bijeljina: U 266 požara tokom godine šteta pola miliona KM

Teritorijalna vatrogasno-spasilačka jedinica u Bijeljini imala je od početka godine 266 intervencija, što je za 52 manje nego u istom periodu lani, rekao je Srni starješina jedinice Mile Spasojević.

“Materijalna šteta koja je nastala u ovim požarima je, prema procjeni vatrogasaca i vlasnika objekata koji su gorjeli, 507.000 KM i bez obzira na manji broj intervencija šteta je veća nego prošle godine kada je procijenjena na 440.000 KM”, naveo je Spasojević.

On je dodao da je požara na otvorenom prostoru bilo za 50 manje.

U proteklih 11 mjeseci bijeljinski vatrogasci su intervenisali na devet požara na privrednim objektima, na 33 stambena objekta, 15 poljoprivrednih objekata, na 56 požara na otvorenom prostoru i pet šumskih požara.

Vatrogasci su gasili požare na 31 automobilu i pružili pomoć unesrećenima u osam saobraćajnih nesreća u kojima su tri lica poginula, a šest povrijeđeno, dok se ostale intervencije odnose na požare na dimnjacima i kontejnerima, kao i druge tehničke intervencije.

Spasojević je uputio apel građanima da tokom sezone grijanja vode računa o bezbjednom skladištenju ogrevnog materijala, ispravnosti električnih instalacija, kao i bezbjednom korištenju sušara za meso tokom zime.

Starješina Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice u Bijeljini ističe da među vatrogascima nije bilo povrijeđenih u intervencijama i da je jedinica znatno podmlađena, kao i dobro tehnički opremljena, a od 63 zaposlena njih 56 su operativci.

Spasojević očekuje da će Bijeljina uskoro izgraditi novi vatrogasni dom, za šta su pripreme u toku, te navodi da od osnivanja 1886. godine bijeljinski vatrogasci rade u istoj zgradi.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *