Bijeljina: Turbulentna godina za lokalne političare /VIDEO/

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović organizovao je danas prijem za predstavnike političkih stranaka koje djeluju na području grada i istakao da je to prilika za poziv na istrajnost kada je riječ o vladavini prava u ovoj lokalnoj zajednici.

Protekla godina u političkom smislu bila je turbulentna na području Bijeljine. Obilježili su je pored ostalog nesporazumi i neslaganja na relaciji gradonačelnik -skupštinska većina  odnosno Koalicija “Dogovor za Bijeljinu”. I jedni i drugi nezadovoljni su stepenom saradnje , ali se slažu u ocjeni da Bijeljina mora da napreduje. Bijeljina, kao druga po veličini lokalna zajednica, predstavlja jedno od najznačajnijih mjesta u Republici  Srpskoj a za uspjeh ovog grada potrebna je sinergija sa republičkim nivoom vlasti, smatraju u SNSD-u.

U ovoj godini Bijeljinu očekuje realizacija velikih projekata , pa je saradnja stranaka posebno važna u predstojećem periodu.

U opozicionim strankama smatraju da su proteklu godinu obilježila dva različita politička koncepta.

Skupština grada zalaže se za jedinstvo i zajedničku izgradnju modela na osnovu kojeg će Bijeljina da se ubrzano razvija.

Iako Grad funkcioniše u podijeljenom političkom ambijentu , svi izabrani predstavnici imaju isti zadatak – da poboljšaju život građana. Gradonačelnik Bijeljine poziva na istrajnost i poštivanje vladavine prava , ali i podizanja nivoa odgovornosti prema trošenju narodnog novca.

U ovoj godini održaće se parlamentarni izbori. Stranke već počinju pripreme za predstojeće izbore.

Sa prijema je poslata poruka da se u narednom periodu svi zajedno manje bave politikom a više realizacijom ideja i projekata u Semberiji , jer je to ono što i građani očekuju od njih. Prijemu su s eodazvali predstavnici svih političkih stranaka koje djeluju na području Semberije.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *