Bijeljina: Stabilnije stanje u kovid bolnicama

Na liječenju u bijeljinskim kovid bolnicama su 72 lica od kojih je 21 na respiratoru, a 32 na kiseničnoj terapiji, saopšteno je iz Bolnice “Sveti vračevi”.

U protekla 24 časa bilo je sedam prijema i Krizni štab Bolnice ocjenjuje da je stanje u kovid bolnicama nešto stabilnije u odnosu na prethodne dane, s obzirom na to da je smanjen broj prijema.

Bijeljina danas bilježi još 36 pozitivnih na virus korona.

Glavna sestre Bolnice Milica Dikić ističe da je epidemiološka situacija i dalje nepovoljna i da nije vrijeme za opuštanje.

“S jedne strane, bilježimo manji broj prijema u kovid bolnice, ali uočavamo da je broj pozitivnih među komercijalnim testovima i testovima za elektivne programe povećan, što ukazuje da je virus korona prisutan kod mnogo većeg broja ljudi nego što je registrovano”, navela je Dikićeva.

Ona je pozvala građane na maksimalan oprez i poštovanje epidemioloških mjera, navodeći da je veliki broj bolesnika na kiseoničkoj podršci i da se uglavnom radi o osobama starije i srednje životne dobi, ali da je bilo i mladih koji su završili liječenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *