Bijeljina se sprema za aktivnu borbu protiv virusa /VIDEO/

Bijeljina se sprema za aktivnu borbu protiv virusa i Gradska uprava je spremna da za smještaj lica koja su pozitivna na prisustvo virusa, sa lakšom kliničkom slikom, opremi i dodatne prostore, rekao je u emisiji Aktuelno gradonačelnik Mićo Mićić. O tome da li će biti smanjenja kretanja građana između pojedinih naelja ili potpunog zasutavljanja saobraćaja, tokom najavljenih testriranja, odlučiće nadležna ministarstva.

Epidemilog u Bolnici Sveti vračevi u Bijeljini Aleksandra Radojičić je u emisiji Aktuelno rekla da za sada nije bilo informacija o naredbi za sprečavanje komunikacije i putovanja iz jednog u drugo naselje u RS i BiH.

Bijeljina je spremna za scenario aktivne borbe protiv virusa, koja će se primjenjivati u  Srbiji. U Bonici bi uskoro trebao da bude otvoren centar za detekciju virusa PCR metodom, nakon čega će se testiranja provoditi brže. U Srpsku bi nakon početnih 25 000 trebao doći još oko 100 000 testova. Ukoliko bude potrebno osim karantina za lakše oboljele u Đačkom domu, grad je spreman pronaći i opremiti i nove prostore.

Doma zdravlja se organizovao, završio obuku ljekara i medicinskih tehničara i dio ljudstva trenutno drži u rezervi. Dio će ih biti angažaovan ukoliko bude potrebno na poslovima obezbjeđenja karantina

Gradonačelnik Bijeljine je ponovo  pozvao poljoprivrednike da zasiju sve površine koje su im na raspolaganju, kako bi se preduprijedila bilo kakva vanredna situacija u narednom periodu.

Grad je preko savjeta mjesnih zajednica organizovao 15 punktova za upis poljoprivrednika za podsticaje. Savjeti mjesnih zajednica su dobili i zadatak da popisu potrebe stanovništva u osnovnim životnim namirnicama na svojim područjima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *