Bijeljina: Sankcionisano 75 pješaka

Tokom četverodnevne policijske akcije kontrole na području u nadležnosti Policijske uprave Bijeljina sankcionisan je 361 vozač zbog nepropuštanja pješaka na pješačkom prelazu, te 75 pješaka zbog prekršaja, saopšteno je iz ove uprave.

U okviru akcije koja je sprovedena od petka, 20. novembra, do utorka, 24. novembra, pod nazivom “Odnos vozač-pješak i kontrola vozača pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova” kontrolisano je 1.098 vozača i vozila.

Policija izvršila 690 alkotestiranja, pri čemu je kod 63 lica utvrđena koncentracija alkohola u organizmu, dok je jedan vozač odbio da se podvrgne alkotestiranju.

Četiri vozača su lišena slobode zbog utvrđene koncentracije iznad 1,5 promila alkohola u organizmu i zbog odbijanja da se podvrgnu alkotestiranju.

Najveći broj vozača je bio pod dejstvom alkohola u koncentraciji od 0,31 do 0,80 promila – njih 31 ili 49 odsto, od 0,81 do 1,50 promila zabilježena su 24 vozača ili 39 odsto, dok je kod četiri vozača utvrđena koncentracija od 0,01 do 0,30 promila –mladi vozači, do tri godine vozačkog iskustva.

Policijska uprava Bijeljina apelovala je da svi učesnici u saobraćaju poštuju saobraćajne propise i da se odgovorno ponašaju, te da svojim ponašanjem doprinesu povoljnijem stanju u oblasti bezbjednosti saobraćaja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *