Bijeljina: Rođena zdrava beba u Kovid bolnici

U Kovid bolnici obavljen je porođaj “carskim rezom” i nakon zahvata majka i beba se osjećaju dobro. Rođena je  zdrava djevojčica , teška 3.040 g, duga 49 cm.

Porođaj je obavio ginekolog dr Milivoje Pelemiš, uz asistenciju kolege dr Zorana Despotovića, anesteziolog je bio dr Dalibor Stojanović, a pedijatar dr Vesna Stajić, uz tim anestetičara bijeljinske bolnice.

“Majka je u toku noći primljena zbog bolova i na brzom testu je bila pozitivna, Na prijemu je imala je blago povišenu temperaturu (37,6). Potvrđen je  pozitivan PCR test . Nakon operativnog zahvata majka je smještena u Kovid bolnicu, osjeća se dobro, nema simptome kovid 19, a  beba, pošto je nalaz brzog testa negativan,  u izolacijski dio na pedijatriji. Porodilja, kao ni otac bebe nisu vakcinisani,” rekao je dr Pelemiš.

Nakon jednoipomjesečene pauze, tačnije od 26. juna, u četvrtak je hospitalizovan prvi pacijent sa težim oblikom kovid 19. Pacijent je starije životne dobi (72 potporu. Od ranije se bolesnik liječi zbog poremećaja srčanog ritma, povišenog krvnog godine) iz Janje.

Radi se o bolesniku koji je kovid pozitivan sa obostranom upalom pluća i izraženom respiratornom insuficijencijom koja zahtijeva kiseoničnu pritiska, srčane slabosti. Bolesnik nije vakcinisan. 

U protekla 24 sata u Bijeljini je registrovano 12 osoba pozitivnih na virus korona.  Posljednjih dana u Bijeljini povećava se broj zaraženih, a stopa pozitivnosti je veća od 50 odsto. Među novozaraženim najviše je osoba mlađe i srednje životne dobi. 

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *