Bijeljina: Rade vatrogasci, zdravstvene ustanove, prevoz putnika…

Prvi dan Nove godine neradni je dan, a radi zadovoljenja neophodnih potreba građana za komunalnim, zdravstvenim i drugim uslugama, u Bijeljini rade vatrogasna jedinica, zdravstvene ustanove i preduzeća za snabdijevanje vodom, električnom energijom i za prevoz putnika.

Drugog dana praznika 2. januara na području grada Bijeljina mogu da rade objekti u trgovinskoj i zanatsko-preduzetničkoj djelatnosti i prodajna mjesta “Lutrije Republike Srpske” Banjaluka najduže do 13.00 časova.

Preduzeća, ustanove i organizacije obavezni su da organizuju i obezbijede rad i dežurstva u obimu koji zadovoljava funkcionisanje njihove osnovne djelatnosti, potrebne za pružanje usluga građanima za vrijeme trajanja republičkih praznika, navodi se u odluci gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića.

Preduzeća, ustanove i organizacije koje u svojim redovnim aktivnostima imaju organizovan rad za neradne dane, nisu obavezni da utvrđuju povećan obim rada i dežurstva.

Apoteke, prodavnice pogrebne opreme i veterinarske ambulante mogu raditi redovno radno vrijeme za vrijeme trajanja republičkih praznika.

Ugostiteljskim objektima, dragstorima i priređivačima igara na sreću odobrava se obavljanje registrovane djelatnosti u radnom vremenu propisanom Naredbom o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona na području grada Bijeljina.

Privredni subjekti koji se bave proizvodnom djelatnošću, a obavljaju procesnu proizvodnju, mogu da rade u vremenu koji zahtijeva proces rada, ističe se u odluci.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *