Bijeljina: Privredni kriminal u porastu /VIDEO/

Skupština grada uče je usvojila izvještaj PU Bijeljina, prema kojem je vidljivo da je sve više privrednog kriminaliteta. Otkriveno je čak 37 takvih krivičnih djela samo u prvoj polovini ove godine. Pričinjena materijalna šteta je veća od 16 miliona. Podneseni su izvještaji protiv 38 lica, a protivpravna imovinska korist koju su stekli osumnjičeni je 5,7 miliona maraka.

Na jučerašnjoj sjednici Skupštine grada usvojen je izvještaj bijeljinske policije koji pokazuje da je u prvih šest mjeseci ove godine privredni kriminalitet duplo povećan nego što je to bio slučaj prethodne – čak 37 krivičnih djela, dok ih je prošle godine bilo 17. Iako se radi o višemilionskim ciframa, imena se ne pominju, ukazali su na to odbornici što dovodi do narušavanja povjerenja kod građana.

Ukupno je počinjeno 313 krivičnih djela za prvih šest mjeseci, a izvještaj nadležnim tužilaštvima, policija je podnijela protiv 308 lica. Među počiniocimakrivičnih djela je i 13 maloljetnika. Odbornici su upozorili da je zabrinjavajuće što se broj krivičnih djela po svim osnovama povećao u odnosu na prošlu godinu, te apelovali na policiju da imaju što manje tolerancije prema onima koji prave nered u gradu.

Skupština grada je preporučila gradonačelniku da u što kraćem roku zakaže sjednicu foruma za bezbjednost u cilju identifikacije problema na području grada te da se pronađe rješenje za njihovo  prevazilaženje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *