Bijeljina: Novih pet slučajeva, preminuo pacijent iz Ugljevika

U bijeljinskoj bolnici preminuo je pacijent srednje životne dobi iz Ugljevika koji je bio pozitivan na virus korona, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

Pacijent je imao obostranu upalu pluća, dijabetes i ulkus.

Na području Bijeljine u protekla 24 časa potvrđeno je pet novih slučajeva pozitivnih na virus korona, a od početka pandemije do 4. jula u Bijeljini je bilo 85 oboljelih.

U bolničkom karantinu, od prethodno 11 osoba pozitivnih na virus korona, došlo je do komplikacija kod pacijenta srednje životne dobi iz Ugljevika koji je preminuo.

U saopštenju je navedeno da je sinoć u bolnički karantin primljena i ženska osoba sa srednje teškom kliničkom slikom i pod terapijom je, kao i ostalih 10 osoba u bolničkom karantinu.

Od početka pandemije do danas na kovid-19 bilo je pozitivno 14 zdravstvenih radnika Bolnice “Sveti Vračevi” u Bijeljini.

“Dvoje je izliječeno i vratili su se redovnim radnim obavezama, a prethodnih nekoliko dana pozitivan rezultat na virus korona potvrđen je kod 12 zdravstvenih radnika i u kućnoj su izolaciji”, navedeno je u saopštenju.

Ostale osobe sa područja Bijeljine, koje su pozitivne na virus korona i koje se nalaze u kućnoj izolaciji, u nadležnosti su Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Bijeljina.

U Bijeljini su na virus korona do sada testirane 1. 552 osobe.

Iz Bolnice “Sveti Vračevi” ocjenjuju da epidemiološka situacija na području Bijeljine nije povoljna i ističu da je neophodan maksimalan oprez i poštovanje preporučenih mjera lične zaštite.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *