Bijeljina: Korona žurka sa muzikom uživo, policija pronašla i drogu

U okviru pojačanih aktivnosti Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske sa inspekcijskim organima na kontroli poštovanja zaključaka Republičkog štaba za vanredne situacije, a sve u cilju sprečavanja širenja korona virusa među stanovništvom, 02. aprila u periodu od 22,00-24,00 časova realizovana je racija na vikendici u mjestu Dijelovi na području Bijeljine.

Prilikom kontrole  policijski službenici Policijske uprave Bijeljina i inspektori  Republičke uprave za inspekcijske poslove  zatekli su 22 lica i istovremeno se u objektu izvodila muzika uživo, a još  četiri lica  bila su ispred objekta.

Zbog ometanja policijskih službenika u vršenju službene radnje lišni su slobode lica C.V. iz Bijeljine i T.P. državljanka R.Srbije.

Prilikom pregleda kod lica M.T. državljanke R.Srbije pronađena je  medicinska droga  za koju ista nije imala potrebnu medicinsku dokumentaciju,zbog čega joj je izdat prekršajni nalog.

Policijski službenici su zbog nepoštovanja epidemoloških mjera ( nenošenje zaštitne maske u zatvorenom prostoru ) izdali 21 prekršajni nalog po članu 43. Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, dok je protiv lica T.P.državanke R.Srbije pokrenut prekršajni postupak.

Korona žurku u Bijeljini, a na kojoj je nađena i droga, organizovali su visokorangirani članovi PDP i njihovi simpatizeri, saznaje portal “Srpskainfo”.

O događaju je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini,   koji je naložio da se nakon dokumetovanja krivičnog djela ” Nepostupanje po zdravstvenim propisima” istom dostavi izvještaj protiv vlasnika vikendice i organizatora zabave.

U cilju zaštite zdravlja ljudi, a u skladu sa važećim zaključcima Republičkog štaba za vandredne situacije i preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, policijski službenici MUP Republike Srpske će i u narednom periodu nastaviti sa provođenjem mjera i radnji iz svoje nadležnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *