Bijeljina i Semberija na listi prioriteta republičkih institucija /VIDEO/

Semberija i Grad Bijeljina nalaze se na listi prioriteta republičkih institucija kada je riječ o ulaganjima u infrastrukturne projekte, a politički dogovori koji su ostvareni između SNSD-a i SDS Semberija garancija su za bolju i jaču vezu lokalne i republičke vlasti, poručila je predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović nakon današnjeg sastanka sa gradonačelnikom Bijeljine Mićom Mićićem i njegovim saradnicima.

– Imali smo konstruktivan sastanak i zaključili smo da realizacija većine projekata koje Gradska uprava Bijeljine želi da sprovede zahtijeva ozbiljnu intervenciju Vlade Srpske. Zajednički ćemo mobilisati energiju, obezbijediti finansijska sredstva i raditi za dobrobit ne samo Grada Bijeljine u cjelini, nego za dobrobit svake mjesne zajednice i svakog pojedinca – poručila je Cvijanovićeva.

Gradonačelnik Mićić je naglasio da se sa svakim dolaskom predstavnika Vlade Republike Srpske u Bijeljinu, povećava broj planiranih projekata.

– Dobili smo podršku predsjednice i Vlade za realizaciju sedamnaest projekata, ali rodila se ideja i za neke nove, kao što je izgradnja vrtića u Patkovači, mjesnoj zajednici koja bilježi porast broja stanovnika i đaka. Naravno, biće podržana izgradnja auto-puta kroz Semberiju, izgradnja nove autobuske stanice, pri kraju je uređenje kanala Dašnica kroz gradsko jezgro, a ono što je možda najznačajnije za građane – uskoro će biti smanjena cijena vode. Sve to činimo sa ciljem izgradnje boljeg životnog ambijenta za buduće generacije – dodao je Mićić.

Na prethodnim sastancima u Gradskoj upravi Grada Bijeljina, koje je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić održao sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom i predsjednikom Vlade Radovanom Viškovićem, dogovorena je podrška viših nivoa vlasti i projektima izgradnje sistema za zaštitu od poplava, nastavku izgradnje sistema za navodnjavanje, odnosno izgradnji gradske sportske dvorane.

Dogovorena je i finansijska podrška gradskom preduzeću „Vodovod i kanalizacija”, vraćanje AD „Grad” u nadležnost lokalne samouprave, dalja izgradnja infrastrukture u poslovno-industrijskim zonama, izgradnji novog vatrogasnog doma i javne garaže, kao i podrška završetku gasifikacije i uređenju Kanala Dašnica.

Vlada Republike Srpske podržaće i realizaciju projekata u oblasti kulture, sporta i obrazovanja – izgradnju novih radionica pri Tehničkoj školi „Mihajlo Pupin”, rekonstrukciju Sokolskog doma i izgradnju novog studentskog centra, a finansijski će podržati i rad Fudbalskog kluba „Radnik”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *