Bijeljina i Kikinda – široke mogućnosti za saradnju

Delegacija Grada Bijeljina koju je predvodio gradonačelnik LJubiša Petrović bila je jedna od brojnih delegacija ambasada u Republici Srbiji, gradova iz Srbije, Republike Srpske i regiona i predstavnika republičkih i pokrajinskih vlasti, koji su prisustvovali 36. izdanju festivala „Dani ludaje“, posvećenog bundevi po čijem uzgajanju su Banaćani poznati.

Gradonačelnik ovog sjevernobanatskog grada Nikola Lukač je istakao da se u Kikindu ne dolazi slučajno, nego namerno, ali joj se namjerno i vraća.

-Za Kikinđane „Dani ludaje“ nisu obična manifestacija, jer se brižljivo spremamo i ulepšavamo grad za naše goste, koje s posebnim zadovoljstvom dočekujemo – istakao je Lukač.

Gradonačelnik Bijeljine je u Kikindi bio u uzvratnoj posjeti, nakon dvije ovogodišnje posjete gradonačelnika Lukača Bijeljini – povodom Dana Svetog Pantelejmona i prilikom potpisivanja sporazuma o saradnji između Pedagoškog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača iz Kikinde i Društva defektologa Vojvodine.

-Istinsko je zadovoljstvo boraviti u Kikindi. Ne tako davno napravljeni su prvi koraci u saradnji između Kikinde i Bijeljine, a ova naša posjeta rezultat je velike želje da proširimo i osnažimo saradnju, prije svega u oblasti poljoprivrede, ali i svim drugim oblastima za koje postoji obostrani interes i korist za naše građane – naglasio je gradonačelnik Bijeljine, dodajući se uvjerio da je Kikinda napredna lokalna zajednica, ali i da dva grada imaju šta da nauče jedan od drugog.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.