Bijeljina i dalje čeka na Gradsku sportsku dvoranu /VIDEO/

Bijeljina bi u 2023. godini trebala da krene sa relizacijom izgradnje Gradske sportske dvorane. Izrada idejnog projekta trenutno je u završnoj fazi i traze se strani investitori koji bi u vrijeme enormnog rasta cijena mogli da ubrzaju samu realziciju projekta istakao je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović

Sa velikim uspjesima koji postižu bijeljinski sportisti I sportski kolektivi iz godine u godinu potreba za većim ulaganjima u infrastrukturu je sve veća. Hronični problem svih dvoranskih sportova jeste nedostatak prostora za treninge I relizaciju važnih sportskih manifestacija.

Idejni projekat gradske sportske dvorane koji je izradila Direkcija za izgradnju i razvoj Grada Bijeljina i koji je završen u februaru trenutno se nalazi u doradi kako bi se ispoštovale sugestije koje su sportski kolektivi uputili na javnim raspravama ističe gradonačelnik Bijeljine Ljubisa Petrović.

Cijena energenata I   građevinskih materijala je u konstantnom porastu u posljednjih  šest mjeseci, sto će značajno povećati troškove izgradnje Gradske dvorane ističe Petrović, ali dodaje da očekuje da će izgradnja sportske dvorane  ipak započeti u 2023 godini.

Naši sportisti su svojim rezultatima i odricanjima dali svoj doprinos promociji i učinili da naš grad nosi epitet Grada sporta i Grada budućnosti, a mi ćemo sa ponosom isticati njihove zapažene rezultate na prestižnim takmičenjima I raditi na poboljasnju uslove za treninranje I odigravanje utakmica u skaldu sa budzetskim okvirima”, zaključio je Petrović.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *