Biciklistički karavan prošao kroz Lopare /FOTO/

Karavan 14. Međunarodne biciklističke trke “Beograd-Banjaluka” prošao je kroz Lopare i Zvornik na putu prema Vlasenici.

Takmičare i organizatore u Loparama je dočekalo opštinsko rukovodstvo na čelu sa načelnikom opštine Radom Savićem koji je zahvalio učesnicima za promociju cijele Republike Srpske i svih opština kroz koje biciklistička trka prolazi.

“Ovo je istovremeno i promocija zdravog načina života, koji podržavamo kroz brojne lokalne manifestacije, naročito sportske. Međunarodna biciklistička trka upotpunjuje ta sportska dešavanja kojih nedostaje na našim prostorima”, rekao je Savić novinarima.

Direktor trke Vladimir Kuvalja ocijenio je da će na usponu iznad Lopara možda biti određeno i pitanje pobjednika današnje etape.

On je naveo da je trka, zbog situacije u vezi sa virusom korona, organizovana napornim radom i uz podršku institucija u Srbiji i u Republici Srpskoj, te gradova i opština koji su je podržali, uz učešće 100 učesnika iz 18 zemalja.

Biciklisti su oko 13.25 časova prošli kroz Zvornik magistralnim putem Bijeljina-Milići-Vlasenica, gdje je cilj druge etape.

Neposredno pred prolazak biciklista bio je obustavljen saobraćaj na dijelu ovog magistralnog puta kroz Zvornik, a biciklisti su privukli pažnju velikog broja Zvorničana.

Trka je u prvoj kategoriji Međunarodne biciklističke federacije i boduje se za olimpijske igre naredne godine u Tokiju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *