Biblioteka – 90 godina kao mjesto okupljanja /VIDEO/

U Narodnoj biblioteci „Filip Višnjić“ danas je održan seminar za bibliotekare i knjižnjičare matičnog područja pod radnim nazivom „Biblioteka – 90 godina kao mjesto okupljanja“. Cilj ovog stručnog skupa je stalna edukacija bibliotečkih radnika.

Javna ustanova Narodna biblioteka „Filip Višnjić” predstavlja matičnu biblioteku regije i nadležna je za rad školskih, fakultetskih i narodnih biblioteka na području ove regije. Zakonom je definisana kao matična biblioteka za područje opština: Bijeljina, Ugljevik, Lopare, Pelagićevo, Donji Žabar i Osmaci, a u svom sastavu ima: dvije narodne, 25 školskih, 2 fakultetske i 2 univerzitetske biblioteke.

Predavanje  o globalizaciji u svijetu bibliotekarstva održala je doktor bibliotekarstva Slavica Gostimirović.  Stvaranje inovacija temelj je konkurentske prednosti i jedno od mjerila uspjeha podjednako u profitnom i neprofitnom poslovnom okruženju.

Cilj  predavanja je pokušati na temelju njene prakse ilustrovati što je inovativno u savremenom bibliotekarstvu, odnosno kako inovacije mogu doprinijeti kvalitetu svakodnevnog života građana i razvoja društva uopste.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *