Bez obzira na situaciju dobra godina za Biblioteku “Filip Višnjić” /VIDEO/

Srpska pravoslavna crkva danas  obilježava praznik posvećen Svetom Jovanu Zlatoustom, velikom svetitelju i reformatoru koji je poznat i kao najčuveniji propovijednik u istoriji Crkve. Sveti Jovan Zlatousti smatra se jednim od najučenijih svetitelja, pa se vjeruje da na današnji dan valja uzeti neku knjigu i iz nje pročitati makar dio. U mnogim srpskim porodicama ovaj svetac slavi se kao krsna slava.

Danas je i slava bijeljinske Biblioteke. Ove godine obilježena je bez prisustva javnosti u krugu kumova i nekoliko zaposlenih , u skladu sa epidemiološkim mjerama.

Bez obzira na trenutnu epidemiološku situaciju ova godina bila je dobra za NB “Filip Višnjić” u Bijeljini. Građani su slobodno vrijeme tokom pandemije  iskoristili za druženje sa knjigom, što potvrđuje i zvanična statistika bijeljinske biblioteke.

Pandemija virusa korona pomjerila je brojne sadržaje planirane za ovaj period godine. Ipak broj posjeta ovoj ustanovi nije izostao. Biblioteka ima 10.175 članova i 201.000 posjeta godišnje.

Bijeljinska biblioteka organizuje od 2012. godine tokom mjeseca novembra povodom dana biblioteke  popust na godišnju članarinu. Veliki broj građana iskoristio je i ove godine tu mogućnost i sebi obezbjedio druženje sa knjigom u narednih godinu dana.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *