Besplatni ultrazvučni pregledi krvnih sudova glave i vrata /VIDEO/

Povodom obilježavanja Svjetskog dana borbe protiv moždanog udara bijeljinska Bolnica “Sveti Vračevi” organizovala je danas besplatne ultrazvučne preglede krvnih sudova glave i vrata. Koji su simptomi i faktori rizika te kako prevenirati nastanak moždanog udara ono je što svaka osoba mora bolje poznavati, stav je stručnjaka.

Oko 300 građana obavilo je danas preventivne preglede krvnih sudova glave i vrata . Ovakvi pregledi uz redovne kontrole su kažu dragocjeni, za očuvanje zdravlja i kvalitetniji život.

Moždani udar vodeći je uzrok invaliditeta i drugi vodeći uzrok smrti u svijetu. Može nastati kod bilo koga i u bilo kojoj dobi. I ako je najugroženija starija populacija, zabrinjava činjenica da se moždani udar dešava i kod mladih.

Prepoznavanje znakova moždanog udara i brzi pristup liječenju spašava živote i poboljšava oporavak. Kako bi se na vrijeme primila trombolitička terapija, “svaki minut je dragocjen”.

Bijeljinska bolnica dosta ulaže u znanje, naglašava direktor ove zdravstvene ustanove i podsjeća da je u tom smislu veliki iskorak napravljen u oblasti kardiologije, neurologije, te u ostalim granama medicine.

Maksimović napominje da se u bijeljinskoj bolnici već rade operacije karotidnih arterija. Kadar imamo i nastavljamo da ulažemo u znanje, zaključuje direktor Bolnice “Sveti Vračevi”.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *