Beograd i Budimpešta će se uzajamno pomagati u teškim vremenima /VIDEO/

Počela je najveća smotra agro-biznisa u ovom dijelu Evrope. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i mađarski premijer Viktor Orban otvorili su 89. Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu, čiji je ovogodišnji partner Mađarska, a koji će trajati do 27. maja.

Najprestižniju regionalnu manifestaciju, dvije godine tresla je kriza zbog pandemije. Ove godine održava se u punom obimu, sa više od 1.100 izlagača. Srbija i Mađarska jake su poljoprivredne zemlje i imaju rezerve hrane za sebe, i za Evropu, a dvije zemlje mogu da računaju jedna na drugu, tako da su obje bezbjedne bilo da se radi o gasu ili prehrambenm proizvodima, poručio je danas mađarski premijer Viktor Obran, na otvaranju Poljoprivrednog sajma u Novom Sadu.

Predsjednik Aleksandar Vučić poručio je danas da će Srbija uprkos teškim vremenima i velikim cijenama imati dovoljno hrane i energenata. Naši heroji ove godine biće naši poljoprivrednici, poručuje Aleksandar Vučić.

Na ovoj prestižnoj sajamskoj smotri svoj dan imaće i stočari. Već se zna da će zvijezda izložbe biti četvorogodišnji bik Veliša, kao najkrupniji sa 1.700 kilograma. Predstavljaju se i ratari i voćari, a uz savremenu mehanizaciju, sajam je prilika i za transfer znanja, jer će kroz niz seminara biti predstavljena najnovija dostignuća. 


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *