Banjaluka spremna za najveći sportski događaj u regionu /VIDEO/

Banjaluka je spremna za najveći sportski događaj u regionu – teniski turnir “Srpska open”, otvaranje kompleksa je planirano nekoliko dana pred početak, a karte za finale su rasprodate za dva časa, istaknuto je nakon sjednice Organizacionog odbora turnira.

Predsjednik Organizacionog odbora “Srpska open” Bojan Vujić rekao je da se najveći grad Srpske svrstao u red najvećih svjetskih metropola organizacijom turnira koji će okupiti najbolje svjetske igrače i da sve protiče u najboljem redu.

“Očekuje nas veliki broj vrhunskih igrača, osim Đokovića nastupiće i Sten Vavrinka, Gael Monfis kao i Nenad Zimonjić. Sve teče po planu i veliko je interesovanje za ovaj događaj. Igrao sam na masters turnirima u Australiji i SAD i mogu reći da će organizaciono ovaj događaj biti na tom nivou”, rekao je Vujić novinarima.

Predsjednik Teniskog saveza Republike Srpske Draško Milinović istakao je da je u najveći sportski događaj u regionu uloženo više od 30 miliona KM i naveo podatak da je do sada bilo 200.000 upita za karte.

“Investicija će se isplatiti. Karte za finale rasprodate su za dva časa. Ostale su karte za `fan zonu` od pet maraka, a sa tim ulaznicama gosti će moći da prisustvuju mečevima na druga dva terena na kojima će se igrati turnir. Otvaranje kompleksa planirano je nekoliko dana prije početka turnira”, rekao je Milinović.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković istakao je da je riječ o projektu od nacionalnog značaja i da će najveći grad Srpske za vrijeme turnira posjetiti na desetine hiljada turista.

On je naveo da će s tim u vezi grad organizovati besplatan prevoz novim turističkim autobusom na dva sprata, kao i da će svakodnevno biti organizovani koncerti u gradu.

“Počeli smo sa modernizacijom svih saobraćajnica koje vode do teniskog kompleksa. Dodatno ćemo osvježiti grad. Preponosni smo na tim, grad, Vladu, arhitekte i radnike. Nakon završetka turnira planirano je postavljanje pokretnog krova na novu dvoranu koja će će biti domaćin i drugim sportistima”, rekao je Stanivuković.

Sjednici Organizacionog odbora turnira prisustvovali su predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, te ministry u Vladi Srpske Zora Vidović, Siniša Karan,Bojan Vipotnik i Selma Čabrić.

“Srpska open” je ATP turnir iz serije 250 i jedan je od najvećih u regionu, a Republika Srpska, odnosno Banjaluka za 11 dana ugostiće najbolje tenisere svijeta predvođene Srbinom Novakom Đokovićem, prvorangiranim igračem na ATP listi.

Za potrebe turnira koji će se igrati do 23. aprila, pri kraju je završetak radova na najvećem teniskom kompleksu, sa centralnim terenom i kapacitetom od šest hiljada mjesta.

Renovirani su i postojeći tereni u sklopu teniskog kompleksa u parku Mladen Stojanović u kojem će trenirati učesnici turnira.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *