Banja Dvorovi: Nastavak banjske rehabilitacije i pripreme za turističku sezonu /VIDEO/

Banja Dvorovi od danas je počela sa radom. Prošla godina je bila uspješna kada je riječ o poslovanju ove ustanove, a i  2020 je počela dobro, kaže direktor Milorad Zekić. Međutim kao i sve druge privredne subjekte, epidemija im je pokvarila planove. Kada će biti otvorena ljetna sezona na bazenima, zavisiće od aktuelne situacije sa virusom korona i propisanih mjera zaštite Instituta za javno zdravstvo.

Nakon dva mjeseca, Banja Dvorovi koja oko 70 odsto prihoda ostvaruje pružanjem usluga fizikalne medicine i rehabilitacije, danas je ponovo otvorila svoja vrata za pacijente.

Za Banju Dvorovi 2019. godina bila je godina stabilizacije poslovanja i unapređenja investicionih aktivnosti, kažu iz ove ustanove. Ugovor sa Fondom zdravstvenog osiguranja o pružanju usluga fizikalne medicine i rehabilitacije prošle godine iznosio je 280 000 maraka i povećan je za oko 40 odsto. Kroz Banju je prošlo više od 1 500 pacijenata. Poslovanje u tekućoj godini koja je prema riječima direktora Zekića  odlično počela zaustavila je epidemija korona virusa.

Zbog epidemije, trpe posljedice kao i mnogobrojna preduzeća, trenutno su u gubitku oko 200.000 maraka u protekla dva mjeseca.

Hotelski smještaj u Banji trenutno ima 42 sobe i dva apartmana. Međutim, postupajući po trenutnim upustvima Instituta za javno zdravstvo, samo jedna osoba moze biti smjestena u sobi, a pacijenti se ne smiju nigdje susresti. A za epidemiološku bezbjednost, brine i trijažni punkt postavljen ispred hotela. Procedura nalaže prvo provjeru temperature pa potom ulazak u hotel.

#bijeljina #semberija #slike_semberije #banjadvorovi #zatvorenibazen #banja #ntvarena @ Bijeljina

Gepostet von NTV Arena Bijeljina am Montag, 18. Mai 2020

Banja Dvorovi je spremna i za otvaranje sezone za kupanje od 1.juna. Sve zavisi od situacije sa virusom korona i preporukama Instituta za javno zdravstvo, kaže direktor ove ustanove. Jedina prepreka početku rada bazena bilo bi ograničavanje broja ljudi, kaže Zekić i navodi da svakodnevno prate situaciju i čekaju preporuke.

Pooštrene mjere i testovi, dodatno će zakomplikovati putovanja u narednom periodu. Svi se slažu u jednom – da je to prilika za domaći turizam koju treba iskoristiti.

U prethodnoj godini renoviran je dio hotela Sveti Stefan, zamijenjena dotrajala stolarija, pa tako hotel polako dobija moderniji izgled. Uporedo s tim,  u toku su i završni radovi na izgradnji zatvorenog bazena za kupanje. Ranije je planirano i natkrivanje jednog od pet otvorenih bazena i njegovo spajanje sa toplotnim tunelom Banje, što bi uz toplu vodu moglo da obezbijedi ugodno kupanje i u zimskim mjesecima.

Banja Dvorovi je jedan od najvažnijih turističkih resursa Semberije. Ima ljekovitu termomineralnu vodu, gdje se u savremeno opremljenom medicinskom bloku s uspjehom liječe svi oblici reumatskih oboljenja, hronične ginekološke bolesti, dijabetes, blage neuroze i rehabilitaciona postreumatska stanja. Pored navedenog u banji se pružaju i sve vrste masaža, inhalacija i akupuntura.

Bazene Banje Dvorovi u ljetnom periodu dnevno posjeti oko 3.000 kupača i taj broj se iz godine u godinu povećava sa ciljem da dostigne 5.000, kako je to bilo prije rata.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *